Vilken fest!

Inför en i det närmaste fullsatt Berwaldhall spelade Valthornskören samlingsmusik.  Valthornskören bestod av en salig blandning av ungdomar, amatörer och proffessionella. Underbart att se denna blandning av människor stå och musicera tillsammans! Allt inleddes med ett uruppförande av ett stycke av Jonas Dominique som också dirigerade.

När konserten väl sedan började var manegen krattad och Blåsarsymfonikerna under Christians ledning kunde gå in och göra sitt jobb. Och på vilket sätt dom gjorde det. I snygg ljussättning öppnade Blåsarsymfoninkernas egen hornsektion med en nyskriven fanfar av Christian, därefter fortsatte konserten med De Frumerie och sedan Scumans Konzertstück för fyra valthorn. Om man tyckte att hornsolisterna med Radovan i spetsen spelat bra på repetitionerna så var det nu dags för en växel till!

Efter paus var det dags för kvällens tredje uruppförande, Anders Emilssons dubbelkonsert för två valthorn. Fantastiskt storslagen musik.
Vi fortsatte med musik av Comitas för att sedan med en spektakulär start sätta igång Hornfrossafinalen med klassiska hornhighlights i arrangemang av P-O Ukkonen och Anders Högstedt.

Hur allt detta såg ut, och hur det lät kommer ni att få smakprov på i morgon då jag kommer att ha en kortversion färdig att publicera på Youtube. Missa inte den! En länk dyker upp på denna sida.

Tack alla som var med och gjorde Hornfrossan till en riktig hit! Alla medverkande bakom kulisserna från Länsmusiken och Blåsarsymfonikerna, alla musiker i orkestern, Christian, alla solisterna, Ekerö Hornkvartett, Ib, Petter, Jonas, Håkan, Ann-Marie, Radiosymfonikernas hornsektion, AMK´s hornsektion, säkert många fler som jag glömt och framför allt alla deltagare på hornfrossan och publiken.

I morgon blir det rörliga bilder!

Per

Kommentarer
Postat av: Sonny E

Hej!

Tack för ett bra evenemang med en mycket god organisation. Kul att se så många ungdomar på plats och att träffa kännda och okännda kollegor.

Ett speciellt tack til Jonas D för ditt varma och personliga sätt, att leda denna samling musiker.



vh!

Sonny Espling

Brasspedagog

2008-10-09 @ 23:04:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0