Solisterna har kommit!

Nu har alla våra solister kommit.
Radovan Vlatkovic, Sören Hermansson, Lisa Ford från Göteborgssymfonikerna och Annamia Larsson från Gävle Symfoniorkester.
Nu börjar det likna en Hornfrossa, även om detta bara är en västanfläkt jämfört med det som händer i morgon då ytterligare närmare 80 hornister från hela landet kommer till oss i Dieselverkstaden.

Idag har orkestern repeterat som vanligt. 
Efter lunch var det så dags, två av världens ledande hornister inledde repetitionen av ett helt nytt verk för två valthorn!
För snart två år sedan samlades vårt programråd hemma hos Christian och genomförde från 4 på eftermiddagen till mitt i natten en blindtest för att ta reda på vilken hornist vi allra helst ville ha till Hornfrossan 2008.

 

 
Idag var dom på plats, de två som plockades ut den natten!

Stycket har, förutom en mycket spännande orkestersats, två likvärdiga hornstämmor där lika höga krav ställs på bägge solisterna. Ingen kan säga något annat än att våra solister idag motsvarade de höga förväntningar vi haft på dem. Lysande hornspel!


Ja, vad ska man säga? Även en symfonisk orkester tar fikapauser.

Jag ska ärligt säga att jag aldrig tidigare hört Schumans Konzertstück för fyra valthorn och orkester. Men detta var ändå något fantastiskt! Inte bara tack vare våra solister, utan helt enkelt för att det är fantastisk musik som lyfter fram valthornet på ett sätt man alltför sällan hör. Detta kommer defenitivt att bli en av höjdpunkterna på konserten på söndag.

I morgon kommer en rapport från första dagen av den riktiga hornfrossan, när 80 hornister i alla åldrar invaderar Dieselverkstaden.

Vi hörs/ Per 



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0