Hornfrossan är på gång!

Christian är här! Brukar betyda full fart.
Eftersom det är så sällan han är hos oss, eller överhuvudtaget i Sverige eller Stockholm för övrigt, så är det mycket som ska planeras och beslutas när han kommer hit.

I går kl 16.00 kom en trött men engagerad Christian till Sickla, han kom i det närmaste direkt från Nya Zeeland och hade därför en totalt förvriden dygnsrytm att kämpa mot. Vi hade dock, bl a tack vare Lena Haags lysande förarbete, ett mycket effektivt möte där vi både i stora drag och i små detaljer la fast säsongen 2009-2010 med Blåsarsymfonikerna. 
På kvällen efter mötet gick jag och Christian på konsert för att kolla in en eventuell solist till kommande säsong. Vi blev överväldigade! Nu börjar arbetet med att knyta ihop alla trådar så att det blir verklighet.
Jag kan redan nu lova att det kommer att bli en fantastisk säsong med stora musiker och artister från hela världen. Det känns verkligen som att vi de sista 3 åren har höjt nivån, inte bara på oss själva, utan även på de solister och dirigenter vi jobbar med!


Idag kl 10.00 startade repetitionerna inför Hornfrossan på söndag. Hela orkestern är samlad och vi började dagen med Anders Emilssons nya konsert för två valthorn. Solisterna hade inte kommit än men bara orkestersatsen var oerhört spännande att lyssna till.


Vid kl 13 kom Radovan Vlatkovic till Sickla, åt lunch och gick upp på hotellet en sväng. Vid 16 var han nere hos oss i orkestersalen och hälsade på. En mycket trevlig bekantskap!

I morgon repeterar orkestern igen.
Sören Hermansson, Radovan, Lisa Ford och Annamia Larsson repeterar själva på förmiddagen och efter lunch sätter vi ihop alltihop. Hur det gick får ni läsa om och se i bild i morgon.

Tack för idag/ Per Sjöberg


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0